STERILIZAREA MINIM INVAZIVA

 

Reprezinta cea mai moderna tehnica operatorie disponibila la nivel mondial, inlocuind astfel operatia de sterilizare clasica. Interventia inlocuieste inciziile mari de 8-10 centimetri utilizate in cazul interventiei chirurgicale clasice cu incizii de sub 1 centimetru, realizate pentru obtinerea imaginii intra-abdominale si introducerea instrumentelor speciale de lucru.

Accesul in cavitatea abdominala se realizeaza prin intermediul trocarelor Karl Storz ENDOTIP, un trocar special, complet atraumatic, ce permite vizualizarea in permanenta a progresului insertiei, reducand astfel aproape de zero riscul producerii unei hemoragii.

Telescopul (camera video utilizata pentru obtinerea imaginii) ne permite vizualizarea completa a cavitatii abdominale, oferind astfel chirurgului posibilitatea unei interventii de mare finete si cu riscuri minime pentru pacient.

Accesul instrumentelor de lucru se realizeaza prin intermediul trocarelor ENDOTIP, cu dimensiuni de 5 milimetri, oferind astfel posibilitatea unei recuperari spectaculoase, cu un disconfort cat mai mic pentru pacient si proprietar.

Sterilizarea minim invaziva, in combinatie cu anestezia inhalatorie utilizata in cadrul Spitalelor Veterinare Prima Vet ne permit sa va oferim o externare in cel mai scurt timp, cel mai adesea chiar in aceeasi zi, stresul interventiei chirurgicale pentru micutul dumneavoastra companion devenind astfel cat mai redus cu putinta, iar viata dumneavoastra poate reveni la normal intr-un timp mult mai scurt comparativ cu interventia chirurgicala clasica.

AVANTAJELE STERILIZARII MINIM INVAZIVE

Durere si inflamatie reduse cu 65% conform studiilor, comparativ cu interventia chirurgicala clasica

Hemoragie practic inexistenta in cadrul operatiei, risc de complicatii postoperatorii redus substantial

Multumita porturilor de acces atat de mici, riscul de infectie devine infim prin comparatie cu interventia chirurgicala clasica

Reducere cu 80% a traumei operatorii prin comparatie cu operatia clasica

Recuperare mult mai rapida, externare in aceeasi zi

Scapati de grija firelor de sutura

Va invitam sa vizionati o scurta descriere a interventiei chirurgicale minim invazive de sterilizare, cu o parte dintre avantajele ei.

ECHIPA

Cu vasta experienta clinica si in permanenta conectati la cele mai noi tehnici disponibile in Europa si Statele Unite, medicii Departamentului de Endoscopie si Chirurgie Minim Invaziva din cadrul Spitalelor Veterinare Prima Vet sunt permanent pregatiti pentru a interveni spre binele companionilor dumneavoastra.

Dr. Radu Drăghincescu

Medic Veterinar

Dr. Cosmin
Murariu

Medic Veterinar

Dr. Florin
Marin

Medic Veterinar

Dr. Adriana
Sima

Medic Veterinar

CONTACTEAZA-NE